Rejsebrev: Blomstertur til Holland – maj 2016

Vi forlader Sjælland via Storebæltsbroen. Vejret er trist og regnfuldt, heldigvis er vi på vej sydpå til forhåbentligt varmere vejr. Vi foretager de sædvanlige indkøb i grænsebutikkerne og overnatter på Autocamperpladsen ved Scandinavian Park. Næste mål er Outletcentret Neumünster ca. 100 km syd for Flensborg. Tag afkørsl 15 Neumünster syd til adressen: Oderstrasse 10, 24539 Neumünster.

Neumünster

Outlet Neumünster.

Outletcentret byder på en masse flotte butikker med kendte designmærker til fordelagtige priser, helt med til -70% på den almindelige udsalgspris. Der er cafeer og restaurenter, hvis farmand bliver shoppetræt og flotte legepladser til utålmodige børn.

Camper P

Vi fandt en god lille autocamperplads i byen Ganderkasee, Tyskland lidt vest for Bremen for natten.

Harlingen

Vi passere grænsen til Holland, nu har naturen skiftet karakter, landskabet er mere fladt og får straks et præg af Hollandsk stil. Vi tager en afstikker til den smukke by Harlingen, der ligger lige hvor dæmningen Afsluitdijk begynder. Byen er utrolig hyggelig og et besøg værd.

AfslutMindesmærke på dæmningen ”Afsluitdijk”.

Køreturen over den 30 km lange dæmning Afsluitdijk (1927-32) er en oplevelse for sig. På den ene side har indsøen ”Ijsselmeer” en konstant vandniveau, hvorimod den anden side (mod havet) ”Waddenzee” er plaget af store niveauforskel pga. tidevandet. De 2 havområder er forbundet med en sluse, så bådene kan komme ud/ind. Vi stopper ved mindesmærket ca. midt på dæmningen, hvor dæmningens byggehistorie er beskrevet. Dæmningen binder for alvor landet sammen, og sparer turister og hollændere for mange km og så er det gratis at køre over. Indsøen er et meget rekreativt område med fiskeri og vandsport.

Vi passerer de smukkeste blomstermarker i alle regnbuens faver.

Tulipanmark

Vores næste mål er Edam der ligger lidt nord for Amsterdam ud til indsøen. Desværre er alt på campingpladsen optaget, vi har valgt at ankomme på hollændernes festdag (befrielsen 4.maj). Vi parkerer på havnen, hvor den flinke havnefoged giver os lov til at overnatte. En beslutning ikke alle hollændere var enig i. Hollændere er udstyret med et iltert temperament og ynder at være politiets forlængede arm.

Overnatning på havnen i Edam

Det fik vi næste dag en forsmag på, da vi var mød til at foretage en U-vending på en landevej. Vi fik lovning på bank og det der var værre. Kursen er sat til Keukenhof blomsterpark, Stationsweg 166A, 2161 Lisse (www. Keukenhof.nl). Det var der mange andre, der ville, så vi kørte i kø i en lang jernstang mange km før parken.

Keukenhof Blomsterpark

Parken var anstrengelserne værd. Parken besøges hvert forår af en lille million gæster, når løgplanterne står i fuldt flor. Slut marts til midt maj.

Keukenhof Blomsterpark

I ly af gamle høje bøgetræer udstiller blomsterproducenterne det ypperste de kan præstere i bl.a. hyacinter, liljer, påskeliljer og især tulipaner i alle tænkelige farver og former.

I 1949 fik den daværende borgmester i Lisse den ide. At blomsterproducenterne kunne udstille deres produkter i parken. Ideen var så god, at de blev en årlig tilbagevendende begivenhed og en magnet for turister. Vi fik mange timer til at gå, inden vi blev mætte af farver, blomster og rigtig mange mennesker.

En brønd

Planen var, at tage videre til Amsterdam, men da campingpladsen tæt på storbyen var fuld besat og fordi parkering med 3 autocampere i en storby i en festweekend, nok ikke havde de bedste betingelser, valgte vi at se storbyen en anden gang.

Vi overnatter på en hyggelig autocamperplads i byen Hörstel, Tyskland, smukt anlagt lige ud til floden.

Blomster

Næste dag er ren transport mod nord, så det bliver til mange køretimer, inden vi når grænsen. Vi overnatter på Scandic, Am Oxer Harrislee.

Morgenkaffe i solen inden det sidste hug hjem.

Mange camperhilsner
Lisbeth og Bjarne Clausen

Bliv inspireret til yderligere ture