Det er bestemt ikke alle rejsetyper, der er lige egnede for børnefamilier. Ofte har forældre og børn en modstridende forståelse af, hvad ”en god ferie” er. Hos CamperWorld har vi alle være på ferie med såvel vores forældre som vores børn, og det har givet os den erfaring, at vi nu med sikkerhed kan sige: Alting ligger i detaljerne.

En rejse med børn skal tilrettelægges efter deres behov og ønsker. Så simpelt er det. Ellers bliver rejsen for kedelig, for udmattende, for dårlig. Og er det en dårlig oplevelse for ungerne, er det helt sikkert en dårlig oplevelse for forældrene. Men det betyder ikke, at børnene skal bestemme det hele, næh nej, for så ved vi jo godt at forældre trænger til en ekstra ferie efter ferien, og det er jo heller ikke meningen.

Ferie skal være afslappende og energiopfyldende for alle parter, og så er vi vist også enige om, at det ikke behøver at koste spidsen af en jetjager.

Fordelene ved kør-selv-ferie med børnene er mange. I kan tilrettelægge ferien, så den opfylder jeres specifikke behov og ønsker. Måske er I så heldige, at I alle ønsker en aktiv ferie, en dase ferie eller en sightseeing-ferie, men i langt de fleste familier er der stor forskel på, hvad de forskellige parter har lyst til. I kan skiftes til at have dage, hvor I hver især bestemmer, hvad I skal opleve, så der er en far-dag, en mor-dag, en storesøster-dag, en lillebror-dag, osv. I kan planlægge det hele minutiøst hjemmefra – mandag er mors dag, og der skal vi ligge på stranden hele dagen – eller I kan tage det i store træk – onsdag er fars dag, gad vide, hvad vi skal? På den måde har alle noget at se frem til, og det gør de dage, hvor man ikke bestemmer, lidt mere overskuelige og sjove. Hvis I har særlige ”køre-dage” for at nå fra en destination til en anden, så husk underholdning og snacks. I en autocamper sidder passagerene ved spisebordet under køreturen, så der kan både spilles kort, slappes af eller læses en god bog. Opbevaring, køleskab og service er inden for rækkevidde, så man behøver ikke at sidde med fuld oppakning og klemt under turen, som man nemt kan komme til i en almindelig bil.

I har eget køkken og kan spise, når det passer med jeres vaner. Børnene kan sove til middag i fred og ro, imens forældrene kan slappe af i sofagruppen med en god bog, tage et hvil udenfor i solen og i det hele taget gøre lige hvad de har lyst til. Alle vores autocampere indrettet med sengehest/net på nedtræks- og køjesenge, så familien kan sove trygt og godt. CamperWorld sørger for dyner, puder, sengetøj, køkkenudstyr og service til hele familien. Det eneste I skal forberede er, hvilket tøj I skal have med og hvor I skal hen. I behøver end ikke tænke på, hvor I skal overnatte, for størstedelen af vores autocampere er registrerede som almene personbiler, og I må derfor overnatte alle steder, hvor en personbil må parkere. Nemmere bliver det ikke.

Eksempler på børnevenlige oplevelser:

  • Oplev de klassiske børnebogsfigurer i Astrid Lindgrens Verden i Sverige
  • Leg med dit yndlingseventyr i Børnekulturhuset Fyrtøjet i Odense
  • Gå i vikingernes forspor og besøg Trelleborg ved Slagelse, oplev Ribe Vikingecenter, se Jellingestenen og kom på dybt vand på Vikingeskibsmuseet i Roskilde.
  • Dyr er altid en spændende attraktion for alle, og i Danmark findes der masser af fantastiske dyreparker og Zoologiske haver: Ree-park, Skandinavisk Dyrepark, Givskud Løvepark, Knuthenborg Safaripark, m.v.
  • Rundt i Europa findes der hundredevis af såvel inden- som udendørs vandland, forlystelsesparker og traditionelle turistattraktioner. Se udsigten fra Eiffeltårnet inden I fortsætter til Disneyland i Paris. Sejl i gondol på kanalerne og spis is på Markuspladsen i Venedig.
Bliv inspireret til yderligere ture