Thy i Nordjylland

Er du til rå og uspolerede klitlandskaber, hvide sandstrand så langt øjet rækker og den helt særlige stemning af naturlig ro og orden, der hersker i de små fiskersamfund langs vestkysten? Og er du samtidig vild med saltvand, sejl og surfbræt? Så er området omkring Thy i Nordjylland helt sikkert noget for dig. Den 55 km lange strækning mellem Agger i syd og Hanstholm i nord har intet mindre end 29 registrerede surfspots, der tilbyder bølger og udfordringer til alle niveauer og ambitioner. I folkemunde kaldes strækningen for Cold Hawaii, og selvom ligheden med den eksotiske stillehavsø ikke er slående, så er der ikke noget at tage fejl af: Vindforholdende er helt eminente til surfing.

Den lille hyggelige fiskerby Klitmøller er med sine lidt under 1000 indbygere Cold Hawaiis ubestridte hjerte. Ud for byen ligger der nemlig to rev, der er leveringsdygtige i store, surfvenlige bølger. Byen summer af surfere fra nær og fjern hele, og der afholdes hvert år flere stævner, der trækker flere tusinde surfentuisiaster til område.

Du kan medbringe dit eget udstyr, men det er også muligt at leje udstyr til såvel wave-, kite-, wind- eller stand up paddlesurfing deroppe.

Tag en tur til Thy og oplev de vovelystne surfere bekæmpe Vesterhavets vilde bølger med halsbrækkende hop, eller måske du selv har lyst til at prøve kræfter med en af de mange surfdiscipliner.

Cold Hawaii er nemlig ikke kun for professionelle vandatleter, næh nej. Som nybegynder er der rig mulighed for at mærke bølgerme, salten i ansigtet og vinden i håret. Langs kysten er det flere steder muligt at få profesionel og kyndig undervisning.

Hvad enten det er regn eller solskin, er der altid noget at se på ved denne kyst, men vi anbefaler at du planlægger din tur omkring Cold Hawaii PWA World Cup i september, hvor 32 af verdens bedste surfere dyster. Her forvandles det lille idyliske fiskersamfund i den grad til et spøjst sammensurium af storby og provins, hvor stemningen er i top og alle deler den fælles passion for at ”bade med et bræt”.

Eller hvad med af besøge den hyggelige Surfjoint festival i juli, hvor der er lagt op til leg for både børn og voksne. Her er der Hawaii danskeskole, Surfrodeo, koncerter, surferfilmfestival, barbeque og fest hele weekenden. Her er endda gratis surfundervisning.

Der findes mange muligheder for overnatning i området, men det kan være svært at finde ledig seng, særligt i forbindelse med de store stævner. Samtidig kan det være svært at fragte sit bræt til det sted, hvor vindforholdene er bedst den dag. Det har CamperWorld løsningen på. I en autocamper kan du bo helt ned til stranden – bare der er en parkeringsplads. Du er ikke afhængig af pladsreservationer og overtakserede priser, og du kan nemt komme til lige præcis det surfspot, hvor forholdene er de bedste for dig den dag. Og med det store bagagerum er der plads til både bræt, sejl og hvad du ellers måtte få brug for. En autocamper er uden tvivl vejen frem i dette surferparadis.

Du kan oplev det gode liv ved kysten på Europas bedste surfspots, slå hovedet fra og bare mærke spændingerne i vandoverfladen.

Bliv inspireret til yderligere ture