At se den sorte nattehimmel forvandle sig til en spraglet palette af grøn, pink og violet er noget af det mest magiske, du i denne verden kan opleve. Som du står der i den rungende stilhed, kun afbrudt af dit eget åndedræt, stopper hverdagens tankestrøm og du kan ikke gøre andet end blot at lade dig overvælde af nu’et.

Det bedste sted at opleve nordlys er i Lapland, det nordligste Sverige. Lysforureningen er ekstremt lille, og her er langt mindre nedbør og fugtighed i vejret end de steder, der eksempelvis ligger langs med kysterne i Nordnorge. For at opleve nordlyset skal der være mørkt, virkelig mørkt, nærmest kulsort, så det er klart en fordel at rejse dertil i vinterhalvåret – fra oktober til marts.

På vej til Lapland er der en masse oplevelser, du heller ikke må gå glip af: Eksempelvis ishotellet i Jukkasjarvi og det samiske vintermarked i Jokkmokk, som har været afholdt i mere end 400 år.

I en autocamper kan du tage turen i dit eget tempo, og opleve lige de ting, du altid har drømt om. Du kan også lade dig overraske af de ting, der ligger lige om hjørnet. At holde ferie i autocamper giver frihed og nærvær.

Bliv inspireret til yderligere ture