Om du er til festlige, sitrende bobler fra Champagne i nord eller de mere hverdagsagtige dråber fra Languedoc i syd, så er ture rundt i det franske vinland lige noget for dig.

Frankrig er det land i verden, hvor der er flest vinbønder. Alene i Languedoc og Roussillon er der flere vinmarker end i hele USA tilsammen. Hvert distrikt har sit helt eget kendetegn, så der er lagt i støbeskeen til flere ugers smagsoplevelser og kulturelle indslag.

Du kan fordybe dig i et enkelt distrikt og følge de klassiske ruter, eller du kan køre på kryds og tværs af landet og udvælge dig lige præcis de vingårde og de seværdigheder, du ønsker at se. Du kan tage hele familien med og krydre turen med historier om Solkongen, Jeanne d´arc og huguenotterne, eller du kan nyde den voksne tosomhed, imens I kører igennem den smukke natur og de hyggelige middelalderbyer, og lader jer forføre af den franske idyl.

CamperWorld anbefaler Route des vins – vinruten i Alsace

Denne 170 km lange strækning fra Marlenheim i det nordlige Alsace til Thann i syd er en af verdens ældste vinruter. Den er foruden de klassiske vinmarker præget af blomstersmykkede huse, kirker fra det 12. århundrede, storslåede slotte og interessante gamle bygningsværker. Colmar betragtes som vinhovedstaden i Alsace. Her kan man mindes den franske billedhugger Frédéric Auguste Bartholdi (1834-1904) med en kopi af frihedsgudinden. Byen er centrum for kunst, muséer og maleriske bydele med hyggelige gågader.

Er du til vin, kultur (muséer og byliv), arkitektur (hundredevis af kirker, slotte og tårne), historie (kirkegårde fra 2. verdenskrig), biler (Bugatti-muséet i Monsheim) og storslået natur, så er Route des vins lige noget for dig.

I en autocamper bestemmer du selv ruten. Du kan planlægge på forhånd hjemmefra eller du kan spontant lade dig inspirere af landskabet og vejskiltene. Du kan parkere på almindelige parkeringspladser for natten, og forsætte videre på din tur dagen efter, eller du kan tage udgangspunkt i en campingplads og se de omkringliggende seværdigheder. Det hele er op til dig og din fantasi.

Bliv inspireret til yderligere ture