Gode råd om brug af vinterdæk i udlandet

 i AutoCamper

Sverige Vinterdæk

Det er påbudt at køre med vinterdæk i Sverige i perioden 1.december – 31. marts, når vejene er våde og temperaturen er omkring 0 grader eller derunder, eller når der er sne eller is på vejen. Vinterdækkene skal være M+S mærkede, have minimum 3 mm mønsterdybde og være produceret specifikt til vinterkørsel. Vær opmærksom på, at det som udgangspunkt ikke er lovligt at køre med helårsdæk, heller ikke selvom de er mærket med M+S. Der skal også være vinterdæk på anhængere. Der er ligeledes fra 2013 indført krav om vinterdæk for tunge køretøjer. Det er tilladt at køre med pigdæk fra 1.oktober – 15. april. Snekæder er ikke påbudt, men kan benyttes når vejr- og vejforhold kræver det. Det er ikke muligt at leje snekæder i Sverige. Andet udstyr: Det er nødvendigt, at bilen har sprinklervæske med antifrost, ligesom man skal medbringe en skovl til at fjerne sne. Det anbefales også at medbringe et reb, startkabler og sikkerhedsvest.

Norge Vinterdæk

Man er ikke forpligtet til at have vinterdæk på bilen i Norge. Hvis man har monteret vinterdæk, skal de monteres på alle hjul, og have en minimumsdybde på 3 mm. Hvis man kører på sommerdæk, skal man montere snekæder, hvis der er sne eller is på vejen. Biler med en totalvægt på 3500 kg eller derover skal uanset vejrforhold medbringe snekæder. Pigdæk Det er tilladt at køre med pigdæk fra 1. nov. til første søndag efter påske. I de nordlige provinser (Nordland, Troms og Finnmark) er det dog er tilladt at køre med pigdæk fra 15. okt. Pigdæk skal monteres på alle fire hjul, når de benyttes.  Biler med en totalvægt på 3500 kg eller derover skal uanset vejrforhold medbringe snekæder. Der iværksættes ofte kontroller omkring grænsen for at tjekke, at der er snekæder med på disse biler. Er dette ikke tilfældet kan bilen blive sendt tilbage over grænsen for at få fat i snekæder.

Tyskland Vinterdæk

Sådan ser snefnugssymbolet ud på dine vinterdæk. Sådan ser snefnugssymbolet ud på dine vinterdæk. Ifølge loven skal biler i Tyskland være udstyret med vinterdæk eller helårsdæk, når der er vintervejr. Dækkene skal være vinter- eller helårsdæk mærket med M+S eller et snefnugssymbol eller begge dele. Der er ikke særskilt krav om vinterdæk på anhængere, men det anbefales. Pigdæk Det er ikke tilladt at køre med pigdæk i Tyskland. Snekæder Det er tilladt at benytte snekæder. I så fald er der en fartgrænse på 50 km/t. I bjergområder vil der i vintervejr være skilte, hvis snekæder er påkrævet.

Bliv inspireret til ferien

Leave a Comment